به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،انگار آذر ماه که میرسد، خاطرههای تراژدیک و حوادث دلخراش آتشسوزی در کلاس درس، همچون کابوسی هولناک اذهان دانشآموزان و متولیان تعلیم و تربیت را در بر میگیرد و سوختن تعدادی دانشآموز معصوم و آسیب دیدگی اعضای بدن جمعی دیگر، خاطرمان را میآزارد.
هوا که سرد میشود یاد والدینی میافتیم که با هزاران آرزو، فرزندان خود را صبحگاهان روانه مدرسه کردند و در نیمه روز یا جان دادنشان را دیدند، یا بدن سوخته شده و گداخته در آتش دلبندشان را در برگرفتند.
از یاد نمیبریم! که چطور قامت رعنای جویندگان علم و دانش و نوگلان بوستان زندگی پدران و مادران داغدار، قد خمیده و پرپر شد.
مادری که در حسرت دیدن دخترش در خانه بخت، تن پوش سیاه برتن کرد و پدری که در حسرت دیدن موفقیتهای پسر، اشک ماتم ریخت!
اگر بدن نوجوان محصل سوخت، قلب و جان والدین آنها در آتش فراقشان گداخته شد و همچو کوهی، سایه سنگین و تاریکی بر قامت زندگیشان انداخت.
دستان و صورت دانشآموزانی که آتش گرفت و قلب معلمان فداکاری که در تنورههای آتش شعله ور شده و باز ایستاد.
حادثههای متعددی که در 20 سال گذشته در برخی نقاط کشور به ویژه مناطق کمبرخوردارتر به وقوع پیوست و تاکنون منجر به مرگ و آسیب دیدگی تعدادی از دانشآموزان و معلمان شده است.
*بهمن 1376؛ آتش سوزی در مدرسه شهرستان شفت گیلان
18 بهمن 1376، بر اثر وزش باد شدید و طوفانی بودن هوا، بخاری کلاس دوم یکی از مدارس شهرستان شفت گیلان آتش گرفت و منجر به آتش سوزی کلاس شد.
حسن امید زاده، معلم فداکار گیلانی پس از نجات دانشآموزان حادثه دیده، دچار سوختگی شد و در نهایت پس از تحمل 15 سال درد و رنج ناشی از آن در سن 58 سالگی درگذشت.
مرحوم حسن امیدزاده، معلم فداکار
*آبان 1383؛ آتش سوزی در مدرسه روستای سفیلان
13 دانشآموز و یک معلم در مدرسه روستای سفیلان شهرستان لردگان استان چهارمحال بختیاری، در اثر آتش سوزی بخاری نفتی دچار سوختگی شده و جان خود را از دست دادند.
*آذر 1385؛ مدرسه شهید رحیمی درودزن
دانشآموزان کلاس دوم دبستان در کلاسی در مدرسه شهید رحیمی روستای «درودزن» استان فارس، بر اثر استفاده از بخاری علاالدین دچار حریق شدند و 8 دانشآموز در این حادثه دچار سوختگی شدید از ناحیه و سر و دست شدند.
*آبان 1389؛ آتشسوزی خوابـگاه شبانهروزی در چاه رحمان
بر اثر وقوع آتشسوزی در یک خوابگاه شبانهروزی دانشآموزی در منطقه چاه رحمان سیستان و بلوچستان، یک دانشآموز جان خود را از دست داد.
*15 آذرماه 1391؛آتش سوزی در مدرسه روستای شین آباد
15 آذرماه 1391 آتش سوزی در مدرسه «دخترانه انقلاب اسلامی روستای شین آباد شهرستان پیرانشهر» بود که آتشگرفتن بخاری نفتی مدرسه منجر به فوت دو دانشآموز و سوختگی 27 دانشآموز دیگر شد.
موارد ذکرشده روایتی از حوادث آتش سوزی در مدارس کشور است که درآن پرونده زندگی کوتاه تعدادی از دانشآموزان بسته شده و اعضای بدن جمعی دیگر مجروح شد.
*نظرپور: سیستم گرمایشی 57 درصد کلاسها استاندارد سازی شده است
این در حالی است که محمد تقی نظرپور معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، در خصوص «سیستم گرمایشی مدارس»، با بیان اینکه حدود 57 درصد کلاسها در کشور استاندارد سازی شده است، خاطرنشان کرد: منظور از استاندارد سازی این است که سیستم گرمایشی کلاسها، بخاری نفتی، گازی و تابشی نباشد و سیستم گرمایشی مرکزی باشد.
وی با اشاره به اینکه حدود 14 درصد کلاسهای درس تا پایان سال جاری به سیستم گرمایش مرکزی مجهز میشود،گفت: نیازمند هستیم حدود 83 هزار کلاس درس را به سیستم گرمایشی حرارت مرکزی و موتورخانه مجهز کنیم.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در واکنش به این پرسش که «آیا در کشور هنوز هم از بخاری نفتی در کلاس درس استفاده میشود»، تأکید کرد: چنین چیزی وجود ندارد؛ البته شاید به ندرت باشد و سیستم گرمایشی در مدرسهای دچار مشکلاتی شود و از بخاری نفتی و تابشی استفاده کنند.
سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگاران در آبادان، اظهار داشت: هم اکنون 20 درصد کلاسهای آموزشی از وسایل گرمایشی غیراستاندارد استفاده میکنند که باید به سرعت آنها را جمعآوری کنیم.
وی به جمع آوری بخاریهای قطرهای از مدارس سراسر کشور اشاره و بیان داشت: متاسفانه تخصیص اعتبارات عمرانی و اعتباراتی که برای این کار در نظر گرفته شده، کاهش پیدا کرده، اما سعی میکنیم تا پایان سال تحصیلی جاری با تخصیص اعتبار مورد نیاز بخاریهای غیر استاندارد را جمع آوری کنیم.
آنچه ماحصل حوادث به وقوع پیوسته در مدارس کشور در اثر آتش سوزی و به دنبال آن توضیحات مسئولان ارشد وزارت آموزش و پرورش است، این موضوع اساسی و قابل توجه است که دانشآموزان 20 درصد مدارس کشور یعنی در حدود 100 هزار کلاس، در زمستان گرم شدن خود را با دلهره و اضطراب احساس میکنند و از سوی دیگر، مسئولان مربوطه از عدم اعتبار لازم برای رفع نواقص مربوط به سیستم گرمایشی استاندارد گلایه دارند و در این بین، آنچه قابل تعمق است، این نکته محوریست که اگر این اعتبار لازم تأمین نشود، بیم آن میرود که حوادث دلخراش سالهای گذشته در برخی از کلاسهای درس تکرار شود و جان دانشآموزان به خطر بیفتد.
منبع:فارس
انتهای پیام/